LOADING

Type to search

Architect’s own apartment

Share

Architect’s own apartment

It’s about a partial renovation (limited to the living area) of an apartment, from the 1960s, located in Turin in a semi-central area. The distribution of interior spaces has been reviewed, creating large open and bright spaces but at the same time rational and flexible. The entrance, lowered, is separated from the living room only by a screen that allows it to be glimpsed. The kitchen, equipped with a central island, overlooks the dining room and separated from it thanks to full-height sliding glass doors, to be opened and closed if necessary.
The minimal style has also been used in the hallway, using “invisible” doors.
The choice of finishing materials and their use was rigorous: oak wood and gray porcelain stoneware, cement effect.
The gray tones of the furnishings and some of the walls dominate the apartment.

Project Gallery

Project Location Address

Architect

Registered in the register of energy certifiers of the Piedmont Region at no. 102405. Enabled to carry out safety coordination in the design phase and in the execution phase (pursuant to Legislative Decree 81/08).
Previous Article
Next Article
X