LOADING

Type to search

Share

Borgo Po

Apartment Renovation in Turin

The overall renovation project of the building started from the need to make visible the global spatiality of the original volume, eliminating any incongruous element. It was necessary to expand the spatial perception and the luminosity, with the awareness that every interior design must dialogue in particular with the “voids” to be convincing in the articulation of the “full”. On a technically level, we operated by subtraction: complete demolition of the finishes and of any pre-existing planks, elimination of the wooden false ceiling, bringing out the roof warping. The great vacuum thus obtained has allowed the new spaces to be articulated through a compositional program aimed at highlighting the large and small wooden warping of the cover.

The remarkable height of the environment has allowed the use of the balcony – study and the metal and wooden staircase to give readability to the new compositional disposition. The inclusion of a large – full-height – sliding window in opal glass and metal, placed in front of the existing window adjacent to the entrance, allows the lighting in the bathroom.
The insertion of a glass brick panel in the floor structure of the overlying top allows the light to penetrate below, indirectly illuminating the large Jacuzzi tub.

Project Gallery

Project Location Address

Tags:
Previous Article
Next Article

You Might also Like

Next Up

X