LOADING

Type to search

Renovation and Extension of an apartment in Turin

Share

Renovation and Extension of an apartment in Turin

An apartment (160mq), 4 floors, and the attic (40mq. 5 floor, have been joined in e new one double level apartment

At the historic buildings archive of Turin, has been done a research, to find the old original drawing, where to identify the layout position of the  bearing masonry walls,  for a safe and conscious demolition of the entire  floor of the attic (of 40sqm),directly above the flat to be restored (01)
The historic original drawing sheet (02)
The apartment of 160m2 located at the 4 floor, and the attic of 40m2 at the 5 floor,
have been transformed into a single two-level apartment, by means of the demolition of the entire floor of the attic. Views from the bottom level (4^ floor) (03_a / 03_b)
Images of the construction works of the new vaulted ceilings between the 4 floor
and the upper 5^ level, with the main curved steel frame to support the new  load (04)
Cautious and careful demolition of the bearing wall of division between the entrance and the living-room. Views from the entrance.
The after state of the open living space. View from the new open-space living room (05)
Architect ‘s sketch of the new stair connecting the 4 with the 5 floor, drawn on a column  on the site works  (06).
The after works state of the new stair  leading to the upper 5^ floor  (07)
The masonry structure of the new stair to reach the upper level (5^floor) through the new  vaulted ceiling, in the rustic work in progress state (08)
The new stair finished walls. View from the new open space of the dining room (09)
5^ floor Plan (Attic) (10)
Planning Permit drawings –  4^ floor Plan (11) –  (Ex Attic) floor Plan, now Penthouse (12)

Project Gallery

Project Location Address

Tags:
Previous Article

You Might also Like

X