LOADING

Type to search

Share

Resin and oak

Internal restructuring of an apartment on two floors in a former industrial building, with definition of the spaces and finishings.

In a former factory on the Dora in Turin, a young couple entrusts us with the project of a loft on two levels: we start from spaces in the rough with no internal partitions.

The project is defined with the living area on the access floor and the sleeping area on the lower floor.
The living area spaces have been redesigned with a retractable wardrobe that visually delimits the kitchen and divides the entrance, while maintaining a smooth, easy use of the rooms.
The sleeping area has been subdivided to create a bedroom with walk-in closet, a kids room and a bathroom.

Designing houses on multiple levels often becomes a work on connections, on links, on creating a coherent and non-static path from the entrance to the most intimate spaces.

In the AG house, the common thread was the choice of materials, gray resin, natural wood and white walls, which alternate under different perspectives to delineate a single tale.
The remaining job is done by the light, coming in from the large factory windows, intense and strong in all the interiors.

Project Gallery

Project Location Address

Architect/Studio
Key Partners/Associates

Elisa D’Angelo [Qbo Architetti Associati]

Architect

Tags:
Previous Article
Next Article

You Might also Like

Next Up

X